Aconcagua vin

Aconcagua vin er det mest værd at fremhæve den chilenske rødvin, der kommer herfra. Her er der nemlig tale om vin, der er yderst fyldig, mørk og meget moden, uden bliver for tungt at drikke, hvor anbefales at drikke dem lige efter udgivelse eller relativt unge. Ét enkelt eksempel er det i Vinoli blevet til, hvor medlemmerne blev forkælet med Terra Andina i Verden Rundt Oktober 2017, hvor der altså var blevet plads til en yderst interessant chilener fra dette vindistrikt. Den havde ikke blot et utraditionelt udseende, men det bød virkelig også på en overraskende anderledes Pinot Noir. Ikke den smag vi kender, men et interessant bekendtskab, som netop er i konceptets ånd med at prøve noget nyt og spændende.

Acongagua kommer overordnet fra Valle de Aconcague, som egentlig er kendt for deres hvidvine – dog uden den store kompleksitet. Det er derfor endnu mere imponerende, at Aconcagua er lykkes med at brænde igennem med rigtig spændende smagsoplevelser i rødvin. Chile er generelt kendt for deres hverdagsvine, hvilket er et endnu stærkere eksempel på, at vindistriktet her formår at bryde normerne med indbydende kvalitetsvin.

Aconcagua vin

Kvalitetsvin i vinlandet med hverdagsvine

I Chile er man internationalt kendt for sine hverdagsvine, hvor vinene ofte er yderste bløde og i en vis grad pålidelige – uanset årgang og pris. Det har givet en fremtrædende plads på supermarkeder verden over. Et ry og omdømme, som er svært at rykke ved den dag i dag.

Acongagua vin forsøger sig her med en anderledes tilgang end store dele af hjemlandet. Det skyldes ikke mindst, at større europæiske vinmagere har forsøgt at bidrage sit til, at man går over til en anden konstellation. De europæiske konsulenter har her været medvirkende til at skabe en lidt anderledes tilgang og fremgang, når det kommer til produktion af vin. Herigennem er der nemlig blevet skat vine i en større europæisk balance – uden at tage et chilensk udtryk fra distriktet. Det har i høj grad været medvirkende til at åbne døre for en mere seriøs og kvalitetsbevidst eksport.

Chile ligger klods op ad nordsiden af Andesbjergene, hvor de nordlige vindistrikter ikke har formået at skabe kvalitetsvin, hvilket i høj grad skyldes varmen. De centrale distrikter nede i diverse chilenske dale og oppe i de chilenske bjerghøjder har tværtimod lykkes med højere kvalitet, hvilket i høj grad skyldes det køligere klima. Acongagua er da også beliggende her i det centrale Chile, men sammen med argentinsk rødvin kæmper vinlandene generelt med kvaliteten grundet den høje sydamerikanske varme fra den insisterende sydamerikanske sol.

Meget mere end billige vine

Acongagua vin har således været medvirkende til at ruske i, at Chile er mere end billige vine – og det er altså i en positiv retning! Det skyldes især, som tidligere nævnt, disse europæiske tilføjelser og bidrag, som virkelig har rykket vindistriktet og generelt resten af vinlandet. Distriktet er herigennem blevet landets nr. 1, når det kommer til rødvin og byder bare på meget mere end billige vine.

Vine fra Chile har hentet utrolig meget af populariteten fra de flottere rødvine, der produceres i Aconagua, for ikke at glemme deres fremragende tilgang og resultater med hvidvinen.