Blindsmagning af vin

Blindsmagning af vin

Hvis du vil have en sjov oplevelse med vinsmagning, kan du afholde en blindsmagning af vin sammen med andre vinentusiaster som går op i vin.

Sådan afholder du en blindsmagning af vin

Når du afholder blindsmagning i vin kan du få alle deltagende til at medbringer en vin, som er pakket ind i fx sølvpapir eller en pose. Det gør at man ikke kan se hvilken flaske vin det er, og så er det op til den enkelte at blindsmage sig frem.

Hvis du ikke har prøvet blindsmagning før, kan du med fordel starte med enkeltsortsvine, så det er nemmere at smage sig frem til vinen i starten. Senere kan du gå over til vin baseret på blandende druesorter, som er svære at blindsmage.

Ideer til blindsmagning af vin

Hvis du mangler ideer til blindsmagning af vin, kan du bruge nedenstående temaer til blindsmagning, så i kan smage på forskellige typer af vin.

Blindsmagning af vin fra forskellige geografiske placeringer

Hver deltager tager en vin med, som kommer fra forskellige geografiske placeringer i verden. Her kan man fx aftale på forhånd at en person tager vin med fra Europa og en anden person tager vin med fra Sydamerika osv.

Der er en sjov måde at komme lidt rundt på i verden, og det giver lidt udfordring til blindsmagningen af vin.

Blindsmagning af vin fra forskellige årgange

Du kan også lave en blindsmagning af vin, hvor vinen skal være fra en bestemt årgang fx før eller efter en bestemt årgang. Temaet kan fx være gammel vin eller ny vin, hvor hver deltager til en vin med fra en bestemt årgang.

Blindsmagning af vin i forskellige prisklasser

En af de mere populære blindsmagninger af vin er hvor man blindsmager på forskellige vin i forskellige prisklasser. Det er super sjovt at smage forskellen på både billig og dyr vin.

Hvis du vil læse mere omkring vin kan du kigge nærmere på vores vin blog. Her finder du massere af spændende artikler omkring vin.

Du er også velkommen til at dele dine erfaring med blindsmagning af vom i kommentarfeltet længere nede.

Hos Vinoli.dk kan du opleve en verden af vin hver måned med VINBOXEN. Hvordan ser din vinrejse ud? Prøv for kun 199,- inklusiv fragt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *