Vi er stolte af at kunne præsentere VINBOXEN, som er en spændende oplevelse til jægeren der godt kan lide god vin. Med VINBOXEN modtager du 3 vine hver måned på abonnement, som passer til årstid og jagtsæsonen. Der medfølger en beskrivende vinguide, hvor du kan læse mere om vinene.
Årets jagtvin 2017
Vores VINBOXEN indeholder tre gode vine, som bliver udvalgt af vores vinekspert hver måned hos vinoli.dk. Han har mere end 45 års erfaring med vin og jagt, og han ved derfor lige præcis hvilken vin der passer godt til jagtsæsonen 2017.
Vinene er udvalgt så de passer godt til både løbende vildt og fugle, som kan skydes i Danmark. Du får fyldig vin med saft og kraft, som passer godt til et måltid vildt. Vi har lagt vægt på at udvælge noget forskellige jagtvin, så du både får smagt stærk vin med høje procenter og de lidt mildere jagtvin.
Der medfølger en dansk vinguide, som beskrivelser de tre udvalgte vine og hvilket område de kommer fra. Vinguiden er skrevet i forbindelse med udvælgelse og test af de enkelte vine boxen.
Her er en kort video af VINBOXEN som kan købes gennem vinoli.dk. I videoen er der tilberedt rådyrkølle, som passer godt til de tre udvalgte jagtvin.
Du kan finde opskriften på rådyrkølle længere nede på denne side.
Test af jagtvin
Vi har haft VINBOXEN ude til prøvesmagning hos en dansk jæger, og her har vi modtaget god feedback:
VINBOXEN var en rigtig god oplevelse – jeg går selv på jagt et par gange om året, men jeg har ikke så meget erfaring med vin. Her har VINBOXEN været en stor hjælp, da vinen er udvalgt for mig. Jeg serverede vinen for et par gæster, og vi fik drukket alle 3 vine i løbet af en aften. Vinen passede godt til et måltid vildt, og det var sjovt at smage lidt forskelligt vin til maden. Gæsterne var helt vilde med at læse vinguiden. VINBOXEN kan varmt anbefales herfra.
Vildt opskrifter som passer godt til jagtvin
Vi anbefaler at jagtvinen serveres til et lækkert måltid vildt, da vinen passer godt til vildtkød.
Vi har hos vinoli.dk udarbejdet jagtopskrifter på både dyrekølle og råger på grill. Begge opskrifter er meget populære, og de er nemme at lave.
Du kan finde opskrifterne på dyrekølle og råger på grill herunder.
Opskrift på dyrekølle
Start med at fjerne hinder fra dyrekøllen med en skarp kniv, så kødet på dyrekøllen bliver helt blottet. Smør dyrekølle ind i lidt margarine og giv den en god omgang krydderi: salt, peber og knust enebær. Dæk derefter hele dyrekøllen til med bacon i strimler. Bacon ovenpå dyrekølle giver smag til kødet, og gør at kødet ikke bliver tørt, når det bliver varmet i ovnen.
Find derefter en stor høj bradepande til ovn, som passer til dyrekøllen i størrelse. Tilføj følgende ingredienser til bradepanden: gulerødder, porer, skalotteløg, hvidløg, dusk af timian, olivenolie, vand. Læg dyrekøllen ovenpå ingredienserne.
Sørg for at ovnen er forvarmet på 220 grader. Her skal du starte med at give dyrekølle 20 min ved 220 grader, så dyrekøllen bliver brunet. Skru derefter ned på 160 grader og giv dyrekøllen 1½-2 timer mere i ovnen ved denne temperatur.
Sørg for at hælde væske/sauce fra bradepanden over dyrekøllen ca hvert 15 min, så dyrekøllen ikke bliver tør. Her kan du bruge en almindelig ske til at hælde væske over dyrekøllen.
Når dyrekøllen er færdig tages den ud af oven, hvor den så pakken ind i almindelig alufolie – her skal den hvile i 15-20 min.
Ingredienser
- Dyrekølle med ben (fra rådyr eller dådyr)
- Bacon i strimler
- Margarine
- Salt
- Peber
- Knust enebær
Fyld til bradepande
- 3 stk gulerødder
- 2 stk porrer
- 3 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stk dusk af timian
- 3 spsk. Olivenolie
- 3 dl vand
Opskrift på råger på grillen
Rågeunger anses for at være en stor delikatesse, og de er nemme at tilberede, da de nemt kan laves på grill om sommeren.
Råger rengøres og brystpladerne fjernes.
Rågerne smøres derefter ind i grillolie eller marineres i rødvin
Tilføj en god omgang salt og peber til kødet
Rågerne grilles derefter på grillen i 7-8 min i alt (ca 4 min på hver side). Hvis grillen er meget varm er 1-2 minutter på hver side rigeligt.
Rågerne serveres med en almindelig salat og kartoffelsalat med purløg
Ingredienser
- Rågeunger
- Grillolie eller rødvin til marinade
- Salt
- Peber
Kender du en god vildtopskrift, som du har lyst til at dele med andre? Du er velkommen til at dele vildtopskriften i kommentarfeltet herunder.