Her kan du se vores udvalg af italiensk hvidvin. Sammen med Frankrig er Italien nogle af de største vinproducerende lande, hvor sidstnævnte står for den største eksport. Piemonte og Toscana skal her nævnes som mest fremtrædende ift. kvaliteten. Italiensk hvidvin kendes mest for sit tørre udtryk, men hvor det også er så meget mere end det. Italien producerer vin i så store mængder, at vi nøje har udvalgt vinen.

Ingen produkter blev fundet som matcher dit valg.


Et stort udvalg

Italien er udbyder af et kæmpe udvalg – både på rødvins- og hvidvinssiden. Et stort og lækkert udvalg bliver således mødt af den gængse danske forbruger, hvor landet har sine helt egne og specifikke metoder. De opererer med en stor variation, som er medvirkende til at gøre det svært for, at det skal gå vinelskerens næse forbi. Landet har nemlig flere stilarter og druesorter end noget andet land i vinverden, hvor de var mest kendt for deres rødvin frem til 1960’erne, hvilket har ændret sig markant.

Flere vinproducenter har tilegnet sig deres egen kunst i at lave noget der ligner moderne hvidvin. Hvidvinen, som bl.a. spiller på friskhed, frugtighed og fylde, har fået kompleksitet. Det har været medvirkende til at skabe italiensk hvidvin af høj kvalitet.

Landet er meget kendt for at leveret fantastisk hvidvin til alverdens vinelskere. Den er kendt for at være meget tør, men findes også i sødlige varianter, hvilket betyder, at der findes nogle til enhver sammenhæng.

Italiensk hvidvin når det er bedst

En af de mest fremtrædende ting man ser ift. Italien som vinland er, at samtlige områder er meget loyale overfor druesorterne – og det gælder især også hvidvinen, når den er bedst. Trebbiano er en af de mere udbredte druesorter, hvor Chardonnay er den mest fremtrædende. Chardonnay har en masse glamour med fra Frankrig, hvor den altså også findes i nogle af de største italienske hvidvine. Interessant nok blandes de to druesorter, når det er allerbedst.

Som sløret allerede er blevet løftet for, så drikkes der ikke kun udelukkende tørre hvidvin fra Italien af, men der er altså også blevet plads til mere sødlige, hvor Emilia Romagna er et af de mest fremtrædende områder. Toscana gør sig også gældende her med dessertvine. Et sidste råd kan her gå mod at førstenævnte, den tørre italienske hvidvin, skal gå til mad. Det frembringer klart den bedste smagsoplevelser og får virkelig nuancerne frem.