Her kan du se vores udvalg af sydafrikansk rødvin. Med en fremragende fortid, hvor sydafrikansk vin egentlig rangerede på niveau med mange andre vinlande, således er det først i nyere tid, at de har brudt eksportmuren. Vinproduktionen herfra virker derfor i dag meget ny, jomfruelig og famlende. Vinmarkerne ligger blandt noget der ligner de smukkeste omgivelser i verden. Det nye image har gjort, at vi nøje har udvalgt de mest spændende smagsoplevelser.

Ingen produkter blev fundet som matcher dit valg.


Sydafrika i dag

Når der i dag tales i vendinger om det sydafrikanske vin springer især Stellenbosch i øjnene, da området virkelig er vundet frem i den danske vinverden. Sydafrikansk rødvin er vundet frem her på baggrund af højere temperaturer, som i virkeligheden har gjort området kendt som det brandvarme Stellenbosch. Det kræver nemlig både varme og sol for at skabe den gode flaske rødvin, hvor Sydafrika er kommet på banen med en unik jordbund, der giver fremragende muligheder i forhold til det varme vejr. Her kommer der nemlig også kolde briser fra havet, som er medvirkende til at stabilisere vinen frem mod høj, høj kvalitet.

Der laves sydafrikansk rødvin på mange forskellige druesorter, og de er især lykkedes med Cabernet Sauvignon og Shiraz. Det er kun et spørgsmål om tid, før Sydafrika for alvor bryder igennem og opnår eksport lignende med andre oversøiske lande.

Rødvinen er populær

Der produceres både rød, hvid og rosé, men det er i virkeligheden den sydafrikanske rødvin, som er mest populær blandt det ganske danske land – og det er egentlig også det, som landet så småt er ved at blive kendt på. Sydafrika er nemlig ”kun” den 7. største vinnation, men hvor landet også er begyndt at vinde frem på deres ”egen” druesort i form af sammensætningen mellem Pinot Noir og Cinsault. Det er i virkeligheden denne sammensætning, som har sat i det sydafrikanske rødvinseventyr. I forlængelse heraf er man altså begyndt at udvikle derpå med udelukkende brug af Pinot Noir, men også med Cabernet Sauvignon ses en større og større succes.

Lige omkring nord for det kendte Cape Town ligger de kendte områder som Stellenbosch, men også Paarl er begyndt at vinde frem. De er i høj grad skyld i , at sydafrikansk rødvin i nyere tid er begyndt at ramme de danske vinhylder – og med stor succes. Mange af dem er nemlig interessante smagsoplevelser, hvor man oplevelser andre nuancer, end man før har været vant til. Ved at kombinere modne frugter med en form for elegance og en fremtrædende tilbageholdenhed er det altså lykkedes, at dette land har fundet sin helt egen stil. Klassiske stilarter med deres egne metoder har været drivkraft herpå. Lokationen omkring Cape Town har været en medvirkende markedsføringsfaktor til, at man er kommet udover landets grænser med ganske fremragende rødvin.