Køb vin – på abonnement

Vin fra vinoli

Du kender det helt sikkert. Næsten med garanti. Du er på jagt efter en god flaske vin. Det vrimler både med vin hos din lokale vinhandler og på internettet. Hvad gør du? Det er ikke nemt vel. Du bliver højst sandsynligt forvirret blandt alle disse forskellige typer af vin og ikke mindst tilbud på det ene og andet. Ikke blot er der forskellige slags vin som rødvin, hvidvin, mousserende, rosé og endda økologisk, men der er også stor forskel på pris og smag. Alt fra druerne på vinmarken til tapning på vinflasken har noget at sige. Endda også om vinen kommer fra den ene eller den anden ende af verden. Kort beskrevet: der er rigtig, rigtig mange muligheder til rigtig, rigtig mange forskellige priser.

Køb af vin gjort nemt

Ovenstående har vi hos Vinoli forsøgt at gøre op med gennem et vinabonnement i samarbejde med vores leverandør, der har over 45 års erfaring med at udvælge den helt rigtige vin til dig hver måned. Om du er til rød, hvid eller rosé, så finder vi 3 forskellige, udvalgte og anmeldte vine til dig, som kan blive leveret lige til din dør.

Alt du behøver er at tilmelde dig, og så guider vi dig igennem en verden af god vin i vores medfølgende vinguide. Det vil altid være smagssag, hvor vi vil gøre alt for at ramme alle os vinglade danskere. Men hvad er vin egentlig?

Hvad er vin?

Overordnet kendetegnes vin som en alkoholisk drik, der fremstilles af det gærede most, som kommer fra såvel velkendte som ukendte druesorter. Vin kan inddeles i mange forskellige ugaver af metoder for fremstilling, men hvor vin altså går under én betegnelse: alkoholisk drik. Denne alkoholiske drik fremstilles typisk ud fra gæring af druer, som kommer af bærrene fra diverse forskellige arter af vinstokke, som findes i hele verden. De opdeles heraf ofte ud fra sorter og typer samt også især vinområderne i de lande, som producerer vin. De mange forskellige typer er kort blevet berørt, og der er stor forskel på egenskaberne ved såvel en rødvin som en hvidvin. Så meget, at det har stor indflydelse på din smagsoplevelse af de forskellige vine i glasset.

Historien bag vin

Historien bag vin

Hvis man snakker helt arkæologiske fund (eller en god historie om vin), så strækker historien om vin hele 6.000 år tilbage, hvoraf vinen blev dyrket i intet mindre end Armenien. Vi skal noget længere frem, før de fleste kan nikke genkendende til en historie længere tilbage. Du har måske hørt historier omkring, når borgere smurte deres dør til med tjære, så skyldtes det, at de sad indendørs og smagte på vin.

Det må siges at være en noget nyere, men dog fortsat ældgammel historie, som den almene vininteresserede kender til – også kendt som en fejring fra antikkens Athen. De frygtede simpelthen, at spøgelser (ja, spøgelser) rendte rundt på gaden, når det nærmede sig vor tids jul. Det var først ved solens nedgang, og vinen var smagt, at man turde åbne dørene igen.

En anden mere alment kendt historie er fra det gamle Rom, hvor loven tillod, at slægtninge til kvinder måtte kysse vedkommende på munden for at lugte og smage, om kvinden havde drukket vin – det var nemlig ikke helt tilladt dengang!

Fremstilling af vin

Historierne lagt til side, så har fremstillingsprocessen i al sin enkelthed ikke udviklet sig bemærkelsesværdigt, men til hver proces imellem helt fra høstning til aftapning, så er der blevet og bliver fortsat taget kvalitetsmæssige kvantespring. Helt kort fremstilles vin ved dyrkning af druer, høst, gæring og endelig lagring, hvor sidstnævnte faktisk kan udelades. I nogle tilfælde bruges rustfrie ståltank, i andre fad. Det har ofte stor indvirkning på vinen – især, når der skal lagres eller aftappes. Derudover er der utrolig mange forskellige forhold, der spiller ind for vinens kvalitet, som er vidt forskellig fra den ene ende af verden til den anden og fra vinhus til vinhus. Det er alt fra druesorter til temperatur, der har stor betydning for den enkelte vins kvalitet. Druesorterne er typisk væsentlige kendetegn ved vinen, og du har måske dine favoritter, da de også er gode at holde op mod din yndlingssmag. Ved fremstilling er temperaturer dog afgørende for, at den smag opnås. Det har stor indvirkning på kvaliteten om der er varmt eller fugtigt vejr, da det ligeledes sætter ind overfor vinens smag og høstning. I den forbindelse har høstning også stor betydning. Om der høstes tidligt eller sent gør, at vinen enten bliver sød eller syrlig. Mere teknisk spiller sådan noget som druestokkens alder, dag- og nattemperaturer, gæringstemperatur og anvendelse af egetræsfade ind på vinens kvalitet.

Vin fra hele verden

Oplev en verden af vin

Traditionelt bliver der som fingerregel i det danske land dyrket kvalitetsvin i kendte vinlande som Italien, Frankrig og Spanien. Herefter er vinlande som Portugal, Tyskland og Chile også alment kendte. Derudover er vinlande som USA, Australien og Sydafrika virkelig nogle, som er ved at vinde indpas i danskernes hjem.

Vi er blevet mere åbne for at prøve alverdens vine, hvilket også har været en af de største incitamenter til, at vi hos Vinoli har valgt at lave et vinabonnement til dig, som ønsker at opleve en verden af vin – kvalitetssikret, med vinguides og levering hjem til dig.

Med et vinabonnement hos Vinoli tager vi dig rundt i verden af vin, og du kommer til at opleve en helt anderledes og unik måde at handle vin på. Det bliver ikke meget bedre og nemmere for, at du kan udforske din egen smag og interesse – og forhåbentlig blive lidt klogere på vin. For, som det fremgår af ovenstående, så er der nok information og historier om vin, der bare gør det interessant at lære, smage og vide mere. Du kommer hos Vinoli til at blive taget i hånden, og vi bestræber os på at give dig de bedste smagsoplevelser hver måned. Om du er til rødvin, hvidvin, rosé eller hvidvin, så er der ikke grænser for, hvad det kan blive til af spændende oplevelser. En verden af vin vil blive åbnet for dig, uden du behøver at foretage dig det store i junglen af vin.

Prøv en anderledes og unik måde at handle vin – lige nu for 199.

Hos Vinoli.dk kan du opleve en verden af vin hver måned med VINBOXEN. Hvordan ser din vinrejse ud? Prøv for kun 199,- inklusiv fragt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *