Vindefekter

Vindefekter

Når du køber vin, kan du komme ud for at der er vindefekter. Det sker desværre en gang i mellem, da vin er et naturprodukt.

Hvis du oplever en vindefekt i din vin købt hos vinoli.dk, så kontakt os på mail info@vinoli.dk eller på telefon 26 81 17 17. Så skal vi nok erstatte den defekte vin.

Oversigt af vindefekter

Her er en oversigt af vindefekter, som kan opstå i vin.

Defekt vinprop

Hvis vinen lugter af mug, vådt pap og mangler aroma, kan der godt være tale om en defekt vinprop.

Reduktion

Reduktion i vin skyldes mangel på ilt i vinflasken, og det kan give dårlig lugt til vinen. Du kan forbedre duften i vinen ved hjælp af dekantering eller ved at røre rundt i vinen med en sølvske.

Varmeskade

Der kan godt opstå varmeskade i vin, hvis det udsættes for høj varme i længere tid ad gangen. Her forringes vinen hurtigt. Varmeskader brunfarver vinen og ødelægger smagen i vinen, så den ikke smager af så meget (flad vin).

UV-skade

Hvis vinen står i solen eller får kunstig belysning i længere tid ad gangen, kan der godt opstå UV-skade i vinen. Når vin får en UV-skade opstår der typisk reduktion i vinen eller varmeskade, hvis temperaturen i vinen bliver for høj.

Oxideret vin

Oxideret vin er en vindefekt, når vinen får lov til at interagerer med luft/ilt. Vin der er oxideret får en brun farve og dufter fladt. Smagen i rødvin har det med at blive bitter og tør,

Eftergæring i vin

Der kan også opstå eftergæring i vinen i vinflasken, som giver en prikkende fornemmelse til vinen, når den drikkes.

Hos vinoli går vi meget op i at opbevare vores vinen under gode forhold, så du altid modtager vin uden vindefekter. Hvis du oplever en vindefekt i vin købt hos vinoli – så kontakt os og vi sender ny vin afsted.

Læs mere om opbevaring af vin eller læs vores vin temperatur guide.

Hos Vinoli.dk kan du opleve en verden af vin hver måned med VINBOXEN. Hvordan ser din vinrejse ud? Prøv for kun 199,- inklusiv fragt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *